Skip to main content

Baba ganush / Pate de berenjena/ Eggplant pate



Today I'm going to cook a new recipe,
 that my colleague Johanna, 
has shown me just this morning.
I purchased an important 
ingredient in the hervoristería: 
tahini (pasta de sesamo)









Ingredients


2 eggplants
1 clove of garlic
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon lemon juice
salt, cumin
1 tablespoon tahini (sesame paste)







Pin It

Comments

  1. Deliciosa receita. Adoro conhecer e fazer pratos diferentes. Já anotei para fazer em breve.
    Tenha um ótimo dia.

    ReplyDelete
  2. I guess you can make pate out of anything..never thought of eggplant. I'll have to give that a try!

    ReplyDelete
  3. Hace muy poco que lo he probado y está riquísimo!!

    ReplyDelete
  4. Bela receita...Espectacular....
    Cumprimentos

    ReplyDelete
  5. mmmmmmmmm... por dios que rico Marina y que hambre

    Creo que lo intentaré hacer.

    Un saludo,

    Pedro

    ReplyDelete
  6. Hi Marina, I have never cooked Egg Plant, it really gets a bad rap as being not too tasty, so I have never tried it. Perhaps I should, your recipe makes it look really yummy! I'm going to Pin it, hopefully I can make it soon.
    Thank you so much for your sweet comment today!
    Hugs, Cindy

    ReplyDelete
  7. Chica que bien me viene esta receta por que a mi me encanta la pasta de sésamo y mezclado con sal, como gomasio, no te digo como sabe la lechuga con él......

    Saluditos Chema !!

    p.s. Kat, va estar unos dias fuera,por esas razón escribo yo.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bohemian day - Un día bohemio

I am a little bit odd, you already know me. Sometimes I like that everything is in the correct place  and sometimes I enjoy seeing my untidy cushions. Today I have a bohemian day.
Soy un poco rarita, ya me conocéis, A veces me gusta que todo esté en el lugar correcto y a veces disfruto viendo mis cojines desordenados. Hoy, tengo un día bohemio.



Sometimes I love white  and luminous walls  and sometimes  I would love having  a stone wall at home.
A veces me encantan las paredes  blancas y luminosas  y a veces me encantaría tener  una pared de piedra en casa. 





I would love lose myself  among colourful cushions but some days  I love white ones.
Me encantaría perderme  entre cojines de colores pero algunos días  me encantan los blancos.


Baking at home - Horneando en casa

Everybody knows that industrial pastry has ingredientes,
 which are not especially healthy, but sometimes,
you would do anything to eat one or two of them.
That's the reason because you would have
to bake at home,
you will add less calories
 and healthier ingredients.
It's not easy at the beginning.
I used to bake very ugly cakes,
sometimes flat ones, 
sometimes huge ones. 
But now, 20 years later, 
I have improved a little bit.
Do you know what I love?
I love bake with friends,
 I teach them and they teach me.




Todos sabemos que la pastelería industrial  contiene ingredientes,  que no son especialmente saludables,  pero a veces harías lo que fuera  por comerte uno o dos. Esa es la razón por la que deberías  hornear en casa, añadirás menos calorías  e ingredientes más saludables. No es fácil al principio. Yo solía hacer pasteles bastante feos, a veces planos, a veces enormes. Pero ahora, 20 años más tarde,  he mejorado un poquito. ¿Sabéis lo que me encanta? Me encanta hornear con amigos,  yo les enseño y ell…

The Oven - El Horno

If you decide to switch on the oven, think in advance and take advantage of it. Here you are the links to Two Pastry Braids The Tuna Pastry The Veggies Pastry The Spinach Puff and British Scones Yams are very easy to bake, you can  do it at the same time that one of the pastries.
Si decides encender el horno, piénsalo antes y aprovechalo. Aqui tenéis los enlaces a: Dos Trenzas de Hojaldre La Empanada de Atún La Empanada de Verduras El hojaldre de Espinacas Y los Bollos Ingleses Los boniatos son muy fáciles de hornear,  podéis hacerlo al mismo tiempo que una de las empanadas.





This is one my tips to save electricity, hehehe Bake several dishes at the same day, in this way , you can take advantage of the heat, and you even can bake two dishes at the same time in diferent trays
Este es uno de mis consejos para ahorrar electricidad, jejeje, Hornear varios platos el mismo día, de esta manera, podéis aprovechar el calor, e incluso podéis hornear dos platos a la vez en diferentes bandejas.













Happy Wednesday!!!
¡Feliz Miérc…