Skip to main content

PAELLA


Today my husband has made a Paella, we are not from Valencia, so our paella was Andalusian, it is very hard to make this dish as they do in Valencia.

Ingredients we used

Two cloves of garlic
1/2 red bell pepper
Homemade tomato sauce
Mussels, shrimp, clams and cuttlefish
A handful of rice per person (we were 6)
Fish stock 1/2 liter approximately
Salt, saffron, olive oil and pepper

Preparation

Fry the garlic and pepper, add the homemade tomato sauce (6 tablespoons).
Add the mussels, cuttlefish and prawns for a few minutes
Add rice and saute a few minutes.
Add the hot stock to cover and cook until rice is done.


Delicious




dos dientes de ajo
1/2 pimiento rojo
tomate frito casero
mejillones, langostinos, almejas y chocos
un puñado de arroz por persona (eramos 6)
caldo de pescado 1/2  litro aproximadamente
Sal, azafran, aceite de oliva y pimienta

Preparación

Sofreir los ajos y el pimiento, añadir el tomate frito casero (6 cucharadas soperas),.
Se añaden los chocos los mejillones y langostinos durante unos minutos
Añadir el arroz y  rehogar unos minutos.
Añadir el caldo caliente hasta cubrir y cocinar hasta que el arroz esté hecho.


Pin It

Comments

  1. Que rica !!!! Tiene una pinta......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Estaba buenísima, plato completito para el domingo

      Delete
  2. Dear Marina,
    You have inspired AGA. He read your post and is now thinking about making paella too. Andalusian paella of course!
    Bye for now
    Kirk

    ReplyDelete
  3. Dear Marina - your husband's paella looks delicious. We are off to Spain next month, and hoping to have some paella.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I hope you enjoy your trip Rosemary! And I hope to see some photos!

      Delete
  4. Yo soy valenciana, y después de ver las fotos y la manera de prepararla, solamente me queda ponerle a tu marido un 10!
    Lástima que estemos tan lejos Marina, menudos festivales gastronónicos haríamos!

    Abrazos familia!

    Qué post!!!
    Ole!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gracias Remei, de corazón, se lo diré a José Ignacio, se va a poner super contento.

      Un abrazo

      Delete
  5. Dearest Marina,
    Ah, wish I could have shared this yummy looking Paella with you! We ate some good Paella in Miami, in México and I tried it also at home. LOVE this dish and it looks so good too with the real saffron in it. Compliments to your husband; he's a great Chef.
    Hugs to you,
    Mariette

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you, He love cooking and he try a lot of different dishes but this is one of the best

      Delete
  6. Oh, this looks so delicious and the recipe looks so easy - thank you for sharing this. What a nice husband to cook this for you! xoxo

    ReplyDelete
  7. Ya la habréis disfrutado. Tiene una pinta buenísima.
    Besitos
    Susana

    ReplyDelete
  8. Que paella mas rica, Marina! Tiene una pinta estupenda. Por fin encuentro aqui ahora el arroz valenciano, asi que la hago en casa de vez en cuando, pero te aseguro que no sabe como la de nuestra tierra. Es la comida favorita de mi hijo, asi que cuando viene de permiso es mandatorio hacer paella :). Un abrazo!

    ReplyDelete
  9. Ummmmm, qué buena y qué pinta tiene!!!!! No estaría mal enviarme un tapercito con un poquito de ella!!!!
    Muchos besos, Marina
    Lisa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pues mira si no fuera por que el arroz iba a llegar un poco pasadito, te aseguro que te lo mandaba.

      Marina

      Delete
  10. Acabo de encontrar tu blog y me ha encantado, asi que para no perderme nada te sigo desde ya!!
    Un Saludo
    dezazu.blogspot.com.es

    ReplyDelete
  11. Ay,ay ....que buena pinta tiene esta paella tan marinera !!!!Pero que marido tan fantástico tienes Marina !!!

    Un abrazo, Kat !

    ReplyDelete
  12. Oh my! That sounds really delicious! I love anything like that, too bad I wasn't there so you could teach me how to make it. Thank you for the recipe!
    Hugs, Cindy

    ReplyDelete
  13. mmmmmmm por dios, que buena pinta, después de tener varios días sin conexión paso por tu blog y veo esto... me pongo un platito.

    Un saludo,

    Pedro

    ReplyDelete
  14. Oh Marina, esa paella se ve deliciosa! Me encanta, yo preparo una que ya esta casi lista, pero me imagino no es igual de deliciosa a la que tu preparas!

    ReplyDelete
  15. Oh Marina, this looks heavenly... I shall have to make it soon! Thank you...
    Ivan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bohemian day - Un día bohemio

I am a little bit odd, you already know me. Sometimes I like that everything is in the correct place  and sometimes I enjoy seeing my untidy cushions. Today I have a bohemian day.
Soy un poco rarita, ya me conocéis, A veces me gusta que todo esté en el lugar correcto y a veces disfruto viendo mis cojines desordenados. Hoy, tengo un día bohemio.



Sometimes I love white  and luminous walls  and sometimes  I would love having  a stone wall at home.
A veces me encantan las paredes  blancas y luminosas  y a veces me encantaría tener  una pared de piedra en casa. 





I would love lose myself  among colourful cushions but some days  I love white ones.
Me encantaría perderme  entre cojines de colores pero algunos días  me encantan los blancos.


Baking at home - Horneando en casa

Everybody knows that industrial pastry has ingredientes,
 which are not especially healthy, but sometimes,
you would do anything to eat one or two of them.
That's the reason because you would have
to bake at home,
you will add less calories
 and healthier ingredients.
It's not easy at the beginning.
I used to bake very ugly cakes,
sometimes flat ones, 
sometimes huge ones. 
But now, 20 years later, 
I have improved a little bit.
Do you know what I love?
I love bake with friends,
 I teach them and they teach me.




Todos sabemos que la pastelería industrial  contiene ingredientes,  que no son especialmente saludables,  pero a veces harías lo que fuera  por comerte uno o dos. Esa es la razón por la que deberías  hornear en casa, añadirás menos calorías  e ingredientes más saludables. No es fácil al principio. Yo solía hacer pasteles bastante feos, a veces planos, a veces enormes. Pero ahora, 20 años más tarde,  he mejorado un poquito. ¿Sabéis lo que me encanta? Me encanta hornear con amigos,  yo les enseño y ell…

Happy New Year everybody!!! ¡¡¡Feliz Año Nuevo a todos!!!