Saturday, 19 October 2013

Easy and quick ideas for Sunday - Ideas fáciles y rápidas para el domíngo



Sometimes we do not feel like cooking on Sunday, but you can cook nearly all this the day before
You can bake some meat on saturday, cut it in slices and put in the fridge, make a ailoi sause very easy with sunflower oil, egg, lemon, a clove of garlic and salt and other thing to the fridge. Potatoes can be baked in the microwave 30 minutes before the meal. You can cook a quick risotto or serve white rice that you can  also spice with the sauce 

A veces no apetece cocinar el domíngo, pero podéis cocinar casi todo esto el día antes. Se puede asar carne el sábado, cortarla en filetes y guardar en la nevera, hacer salsa alioli muy fácil con aceite de girasol, huevo, limón, un diente de ajo y sal y otra cosa a la nevera. Las patatas se pueden asar en el microondas 30 minutos antes de comer. Podéis hacer un risotto  rápido o un arroz blanco que podéis aderezarlo con la salsa también


Salsa alioli
aioli Sauce


Another vegetables that go very well with the meat are the beets you can find them in supermarkets boiled and you only have to cut them in slices and to dress  it with olive oil, Jerez vinager and salt, delicious
Otras verduras que van muy bien con la carne son las remolachas que se encuentran en los supermercados ya cocidas, solo hay que contarlas y aliñarlas con aceite de oliva, vinagre de Jerez y sal, buenísimas



Remolacha
beets


Coliflor
cauliflower





Pin It
Patatas aliñadas
Seasoned potatoes


And this potatoes salad is also very easy to do.  Boiled potatoes, boiled eggs, onion, tomato, olives, olive oil, Jerez vinager, and salt
Y esta ensalada de patatas también es muy fácil de hacer. Patatas cocidas, huevo cocido, cebollas, tomate, aceitunas, aceite de oliva, vinagre de Jerez y sal


HAPPY SUNDAY
FELIZ DOMINGO




10 comments:

  1. Que platos tan delicioso esa ensalada de patata ,huevo y ....nos apetece prepararla.
    Besos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patatas aliñadas, muy típicas aquí, hay otra forma de aliñarlas que es solo con cebolla y perejil, aceite, vinagre y sal

      Delete
  2. Dearest Marina,
    Looks very yummy. Easy and still very delicious for serving these dishes.
    Enjoy a lovely Sunday!
    Hugs,
    Mariette

    ReplyDelete
  3. Buenas ideas Marina. la única que no he probado son las remolachas, nunca se me ocurre como comerlas a parte de en ensalada!!
    Besos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Realmente esto es una ensalada, pero junto a la carne es una guarnición deliciosa, en rodajitas

      Delete
  4. What a perfect meal Marina - you always present everything so beautifully that I just want to eat ...

    I love beetroots - they are so easy now that they come cooked from the supermarket. My mother & grandmother used to have to cook their own. I love your sauce & your food! Wonderful!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Dee! I remember when my mother used to cook the beetroots, I can remember the smell but now It's different. Thanks a lot for your comments, you are very kind

      Delete
  5. Madre del amor hermoso qué delicia!! ahora que me he propuesto rebajar un poquito....mira que eres brujilla......esta semana me lo cocinaré, qué rico!!!
    Leti
    http://www.sinpereza.com/

    ReplyDelete