Saturday, 2 November 2013

Mushrooms . Champiñones




I don't know if you know I like mushrooms
No se si sabéis que me gustan los champiñones




With meat, with eggs, with bechamel
Con carne, con huevos, con bechamel






But you also know that usually children don't like them. 
Pero también sabéis que generalmente a los niños no les gustan





So this recipe is perfect for them
Así que esta receta es perfecta para ellos


Ingredients

A tray of fresh mushrooms, about 11 or 12 pieces
one onion
2 or 3 cloves of garlic
about one liter milk
olive oil
salt and pepper

Una bandeja de champiñones frescos, unos 11 o 12
una cebolla
2 o 3 dientes de ajo
un litro de leche más o menos
aceite de oliva
sal y pimienta




Cut all the ingredients in slices, add olive oil to a big pot and saute the onion and the garlic, then add the mushrooms, salt and pepper and cook over 15 minutes.

Add 1/2 liter milk and cook 15 minutes.
And finally, crush  in the mixer.
Add the rest of milk if it is necesary depending on if you want a soup or a cream.
You can reserve a few mushrooms to use them as garrison





Cortar todos los ingredientes en láminas, añadir aceite de oliva a una cazuela grande y rehogar la cebolla y el ajo, después añadir los champiñores, sal y pimienta y rehogar 15 minutos.
Añadir 1/2 litro de leche y cocinar 15 minutos más.
Triturar en la batidora y añadir el resto de la leche si es necesario, dependiendo de si queréis una sopa o una crema.
Podéis reservar unos cuantos champiñones para usarlos como guarnición






Have a nice weekend! 
Que tengáis un buen fin de semana!




Pin It

12 comments:

  1. Ahora viene un tiempo estupendo para cremas y encima con sabor a otoño!! Nos gustan los champiñones así que nos apuntamos la receta!
    Besos y feliz finde

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esta muy buena y queda muy bien en cenas con invitados, se puede hacer también con nata para ocasiones más especiales

      Delete
  2. I love mushrooms! Thank you for the delicious recipe, Marina! Hugs xoxo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Karen! I love sharing my recipes!

      Delete
  3. I love mushrooms and mushroom soup and this sounds amazing!

    ReplyDelete
  4. Yummy, Marina! I love mushroom soup and I think autumn is just the season for it! Love how you set the table! Simple but stylish! CHrista

    ReplyDelete
    Replies
    1. This is a simple and quick lunch in family, I prepare it better when we have guests but I like showing our normal life

      Delete
  5. Dearest Marina,
    What a surprise to come to 'champiñones' here on your blog! Maybe you know that my husband Pieter's Spanish book is still available in print: Cultivo Moderno del CHAMPIÑON: http://www.mundiprensa.com/catalogo/9788471140746/cultivo-moderno-del-champinon
    Mushroom cream soup is one of our favorites and you could add some jerez to it as well!
    Hugs and happy Sunday,
    Mariette

    ReplyDelete
    Replies
    1. I can't believe it! I'm going to the book shop this week, perhaps they have it!

      Delete
  6. Replies
    1. A que si?. Pues ala, sopita sana cada noche

      Delete