Skip to main content

Today we are in the kitchen - Hoy estamos en la cocina

Today I've begun to cook as a crazy cook,
three meals at the same time
Hoy he empezado a cocinar como un cocinero loco, 
tres comidas a la vez



Chard cooked and sauteed with garlic
Acelgas cocidas y rehogadas con ajo



Accompanied by macaroni
with a little bit of tomato sauce
and cheese
That's going to be our lunch

Acompañadas de macarrones
con un poco de tomate y queso
Eso va a ser nuestro almuerzo


At the same time I've begun a veggies soup with the water of boiling the Chard and one tomato, the green part of two leeks, one pepper and two carrots.
Turmeric and salt
A la vez he empezado una sopa de verduras con el agua de cocer las acelgas, un tomate, la parte verde de dos puerros, un pimiento y dos zanahorias
Cúrcuma y sal


Here I've sauteed the white part of the leeks  in two tablespoons of olive oil to add to the soup tonight
Aquí he rehogado la parte blanca de los puerros en dos cucharadas de aceite de oliva para añadir a la sopa esta noche


Besides , I've sauteed this pork loin to bake in the oven.
You can add the species you like and salt, olive oil and sherry wine.
Además,  he rehogado este lomo de cerdo para asar en el horno. Podéis añadir las especies que más os gusten y sal, aceite de oliva y vino de Jerez


I've bought these French Onions, to add to  the loin, when it is half-cooked
He comprado estas cebollas francesas, para añadir al lomo, cuando este medio hecho.

Have a great week!
¡Que tengáis una semana genial!

Pin It

Comments

  1. Haces que me entre un hambre voraz...........qué rico!!
    Besos
    Leti
    Sin pereza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hay días que me da por hacerlo todo a la vez

      Delete
  2. It looks so pretty, and you are so organized as to be able to prepare three meals at once. XOXO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depends on the day but I usually get it,
      thank you

      Delete
  3. Súper cocinera,casi nada comida y cena!!!
    Feliz semana para ti también.
    Besos

    ReplyDelete
  4. Dear Marina,
    You are indeed very organised. Please expect us for dinner tomorrow!
    I like the sound of that vegetable soup.
    Bye for now,
    Kirk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Kirk, but I'm not a very organised person. Sometimes, I get , but not always

      Delete
  5. Lots of delicious scents coming from your cooking, Marina! I can practically taste and smell them! I love the pasta recipe - I have some kale and will try it. Hugs xo Karen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck, Karen, glad to have given you an idea

      Hugs

      Delete
  6. Replies
    1. Hahahaha, A little bit far but I believe you, ANDALUCÍA - TEXAS TOGETHER BY THE SMELL

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bohemian day - Un día bohemio

I am a little bit odd, you already know me. Sometimes I like that everything is in the correct place  and sometimes I enjoy seeing my untidy cushions. Today I have a bohemian day.
Soy un poco rarita, ya me conocéis, A veces me gusta que todo esté en el lugar correcto y a veces disfruto viendo mis cojines desordenados. Hoy, tengo un día bohemio.



Sometimes I love white  and luminous walls  and sometimes  I would love having  a stone wall at home.
A veces me encantan las paredes  blancas y luminosas  y a veces me encantaría tener  una pared de piedra en casa. 





I would love lose myself  among colourful cushions but some days  I love white ones.
Me encantaría perderme  entre cojines de colores pero algunos días  me encantan los blancos.


Baking at home - Horneando en casa

Everybody knows that industrial pastry has ingredientes,
 which are not especially healthy, but sometimes,
you would do anything to eat one or two of them.
That's the reason because you would have
to bake at home,
you will add less calories
 and healthier ingredients.
It's not easy at the beginning.
I used to bake very ugly cakes,
sometimes flat ones, 
sometimes huge ones. 
But now, 20 years later, 
I have improved a little bit.
Do you know what I love?
I love bake with friends,
 I teach them and they teach me.




Todos sabemos que la pastelería industrial  contiene ingredientes,  que no son especialmente saludables,  pero a veces harías lo que fuera  por comerte uno o dos. Esa es la razón por la que deberías  hornear en casa, añadirás menos calorías  e ingredientes más saludables. No es fácil al principio. Yo solía hacer pasteles bastante feos, a veces planos, a veces enormes. Pero ahora, 20 años más tarde,  he mejorado un poquito. ¿Sabéis lo que me encanta? Me encanta hornear con amigos,  yo les enseño y ell…

Happy New Year everybody!!! ¡¡¡Feliz Año Nuevo a todos!!!