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Andalousian Christmas pastries with Arab origin - Reposteria navideña andaluza de origen árabe



Medina Sidonia se dice que tuvo influencia Fenicia, fue Romana, Bizantina, Islámica y finalmente Cristiana con el Rey Alfonso X  El Sabio


Convent of Agustinas Nuns, in Medina Sidonia where nowadays are made these pastries
Convento de Monjas Agustinas de Medina Sidonia, donde hoy en día se hacen estos pasteles



Its Christmas pastries have arab origin, made with ingredients that they brought to Andalousia with their culture: honey, almonds, peanuts and spices
Nowadays, they are made with the same recipe and same procedure

Su repostería navideña tiene origen árabe, hechos con ingredientes que trajeron a Andalucía con su cultura: miel, almendras, avellanas y especias.
Hoy en día se elaboran de la misma manera y con la misma receta





It's really amazing that now these products are made by Nuns with an arab recipe,
this could be one of the reasons why Andalousia is consider by the historians as an example of tolerance and convivence

Es realmente asombroso que ahora estos productos los hagan Monjas con una receta árabe, 
esto prodría ser una de las razones por las que los historiadores consideran a Andalucía como un ejemplo de tolerancia y convivencia




It can be seem a contradiction that we drove arabs from Spain and we preserve lots of their habits, vocabulary and gastronomy
Puede parecer una contradicción que nosotros expulsamos a los árabes de España y sin embargo conservamos muchas de sus costumbres, vocabulario y gastronomia





Here you are the nuns, nowadays they come from different countries and they continue with the tradition.

Aquí tenéis a las monjas, hoy en día vienen de diferentes paises y continuan con la tradición







Have a nice day!
¡Que tengáis un buen día!
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Comments

  1. Dearest Marina,
    Oh, the very same delicacies are very popular in The Netherlands and guess that's a cultural mark, left by the 80 year long Spanish war between the Dutch. My entire family LOVES arroz con leche and where did that come from; also from that very same war. It is good that people always seem to hold on to the positive and the good!
    Hugs,
    Mariette

    ReplyDelete
  2. No son los amarguillos los postres tipicos de Medina sidonia? Creo que es así , no??Por cierto estan requisísísímosssssssss.Mª Angeles.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amarguillos y alfajores son los más conocidos

      Delete
  3. That was veru insteresting to learn about that Christmas tradition!

    ReplyDelete

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Bohemian day - Un día bohemio

I am a little bit odd, you already know me. Sometimes I like that everything is in the correct place  and sometimes I enjoy seeing my untidy cushions. Today I have a bohemian day.
Soy un poco rarita, ya me conocéis, A veces me gusta que todo esté en el lugar correcto y a veces disfruto viendo mis cojines desordenados. Hoy, tengo un día bohemio.



Sometimes I love white  and luminous walls  and sometimes  I would love having  a stone wall at home.
A veces me encantan las paredes  blancas y luminosas  y a veces me encantaría tener  una pared de piedra en casa. 





I would love lose myself  among colourful cushions but some days  I love white ones.
Me encantaría perderme  entre cojines de colores pero algunos días  me encantan los blancos.


Baking at home - Horneando en casa

Everybody knows that industrial pastry has ingredientes,
 which are not especially healthy, but sometimes,
you would do anything to eat one or two of them.
That's the reason because you would have
to bake at home,
you will add less calories
 and healthier ingredients.
It's not easy at the beginning.
I used to bake very ugly cakes,
sometimes flat ones, 
sometimes huge ones. 
But now, 20 years later, 
I have improved a little bit.
Do you know what I love?
I love bake with friends,
 I teach them and they teach me.




Todos sabemos que la pastelería industrial  contiene ingredientes,  que no son especialmente saludables,  pero a veces harías lo que fuera  por comerte uno o dos. Esa es la razón por la que deberías  hornear en casa, añadirás menos calorías  e ingredientes más saludables. No es fácil al principio. Yo solía hacer pasteles bastante feos, a veces planos, a veces enormes. Pero ahora, 20 años más tarde,  he mejorado un poquito. ¿Sabéis lo que me encanta? Me encanta hornear con amigos,  yo les enseño y ell…

Happy New Year everybody!!! ¡¡¡Feliz Año Nuevo a todos!!!