Skip to main content

Cooking with The Violet Hen - Cocinando con La gallina Violeta




You already know THE VIOLET HEN
Ya conocéis  LA GALLINA VIOLETA







Let's cook a pie with some onion, zucchini and squash,  that come directly from the field to my kitchen

Vamos a hacer una empanada con cebolla, calabacín y calabaza, que vienen directamente del campo a mi cocina








 INGREDIENTS:

Puff pastry
1 onion
1/2 Zucchini
100 gr squash
some cheese
olive oil
 salt and pepper

Cut and saute the onion in four spoonfuls of olive oil, then add the zucchini and the squash in small pieces ( add salt and pepper) and cook till tender.
Cut a a sheet of puff pastry in four pieces and fill with the veggies, add some cheese and close the pie.
Bake about 30' 180ºC

INGREDIENTES:
Hojaldre 
1 cebolla
1/2 calabacín
100 gr de calabaza
un poco de queso
aceite de oliva
sal y pimienta
Cortar y saltear la cebolla en 4 cucharadas de aceite de oliva, a continuación añadir el calabacín y la calabaza en trocitos ( añadir sal y pimienta ) y cocinar hasta que estén tiernos
Cortar una lamina de hojaldre en 4 y rellenar con las verduras, añadir un poco de queso y cerrar la empanada
Hornear 30' a 180ºC





Easy and healthy... and now let's clean and tidy the kitchen 
Fácil y saludable ... y ahora vamos a limpiar y ordenar la cocina






Have a good Tuesday!
¡Que tengáis un buen martes!



Pin It

Comments

  1. Dear Marina,
    I simply love your recipes! Your last post, on snow in winter, was very beautiful. We still have some hope (but less snow every year...).
    Yours, Sarah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot for your comments Sarah, you are very kind, Hugs from Jerez SPAIN

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bohemian day - Un día bohemio

I am a little bit odd, you already know me. Sometimes I like that everything is in the correct place  and sometimes I enjoy seeing my untidy cushions. Today I have a bohemian day.
Soy un poco rarita, ya me conocéis, A veces me gusta que todo esté en el lugar correcto y a veces disfruto viendo mis cojines desordenados. Hoy, tengo un día bohemio.



Sometimes I love white  and luminous walls  and sometimes  I would love having  a stone wall at home.
A veces me encantan las paredes  blancas y luminosas  y a veces me encantaría tener  una pared de piedra en casa. 





I would love lose myself  among colourful cushions but some days  I love white ones.
Me encantaría perderme  entre cojines de colores pero algunos días  me encantan los blancos.


Baking at home - Horneando en casa

Everybody knows that industrial pastry has ingredientes,
 which are not especially healthy, but sometimes,
you would do anything to eat one or two of them.
That's the reason because you would have
to bake at home,
you will add less calories
 and healthier ingredients.
It's not easy at the beginning.
I used to bake very ugly cakes,
sometimes flat ones, 
sometimes huge ones. 
But now, 20 years later, 
I have improved a little bit.
Do you know what I love?
I love bake with friends,
 I teach them and they teach me.




Todos sabemos que la pastelería industrial  contiene ingredientes,  que no son especialmente saludables,  pero a veces harías lo que fuera  por comerte uno o dos. Esa es la razón por la que deberías  hornear en casa, añadirás menos calorías  e ingredientes más saludables. No es fácil al principio. Yo solía hacer pasteles bastante feos, a veces planos, a veces enormes. Pero ahora, 20 años más tarde,  he mejorado un poquito. ¿Sabéis lo que me encanta? Me encanta hornear con amigos,  yo les enseño y ell…

Happy New Year everybody!!! ¡¡¡Feliz Año Nuevo a todos!!!