Skip to main content

SEASONAL VEGGIES - VERDURAS DE TEMPORADA




and since I buy my veggies in


I usually add seasonal veggies to my dishes.
so, this is a variety of potato and carrot Nordic Pancakes, 
made with red cabbage.

Sabéis que me gusta cocinar con un montón de verduras,
y, desde que las compro en LA GALLINA VIOLETA





suelo añadir verduras de temporada a mis platos,
así que, esta es una variante de las tortitas nórdicas de patata y zanahoria, hechas con col lombarda.






Ingredients - Ingredientes
some red cabbage- un poco de col Lombarda
2 carrots - 2 zanahorias
1 onion - 1 cebolla
2 eggs - 2 huevos
1 flour spoonfull - 1 cucharada de harina
salt, pepper and parsley - sal, pimienta y perejil
I use some olive oil to fry them instead of butter - Yo uso un poco de aceite de oliva para freirlas en vez de mantequilla

Grate the cabbage and the carrots, cut in small pieces the onion and mix everything with the other ingredients.
It's very important the way of frying them in the saucepan, low fire

Rallar la col  y las zanahorias, cortar en trocitos la cebolla y mezclar con los demás ingredientes. 
Es muy importante la manera de freírlas en la sartén, a fuego lento



Happy Thursday, tomorrow will be Friday
Feliz Jueves, mañana será Viernes




Pin It

Comments

  1. Replies
    1. Gracias Manuela, espero que te guste.

      Besos

      Delete
  2. Look delicious. I just got home from Spain and wish I could have visited your town. I absolutely loved our trip through parts of Andalusia. Such a beautiful country with such warm and kind people!! You should be so proud of where you come from Marina!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Donna! Thanks a lot, you are very, very kind. I'm very happy you have enjoyed your trip to my land. The flat was beautiful, wasn't it?. thanks a lot for your words again.

      Hugs

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bohemian day - Un día bohemio

I am a little bit odd, you already know me. Sometimes I like that everything is in the correct place  and sometimes I enjoy seeing my untidy cushions. Today I have a bohemian day.
Soy un poco rarita, ya me conocéis, A veces me gusta que todo esté en el lugar correcto y a veces disfruto viendo mis cojines desordenados. Hoy, tengo un día bohemio.



Sometimes I love white  and luminous walls  and sometimes  I would love having  a stone wall at home.
A veces me encantan las paredes  blancas y luminosas  y a veces me encantaría tener  una pared de piedra en casa. 





I would love lose myself  among colourful cushions but some days  I love white ones.
Me encantaría perderme  entre cojines de colores pero algunos días  me encantan los blancos.


Baking at home - Horneando en casa

Everybody knows that industrial pastry has ingredientes,
 which are not especially healthy, but sometimes,
you would do anything to eat one or two of them.
That's the reason because you would have
to bake at home,
you will add less calories
 and healthier ingredients.
It's not easy at the beginning.
I used to bake very ugly cakes,
sometimes flat ones, 
sometimes huge ones. 
But now, 20 years later, 
I have improved a little bit.
Do you know what I love?
I love bake with friends,
 I teach them and they teach me.




Todos sabemos que la pastelería industrial  contiene ingredientes,  que no son especialmente saludables,  pero a veces harías lo que fuera  por comerte uno o dos. Esa es la razón por la que deberías  hornear en casa, añadirás menos calorías  e ingredientes más saludables. No es fácil al principio. Yo solía hacer pasteles bastante feos, a veces planos, a veces enormes. Pero ahora, 20 años más tarde,  he mejorado un poquito. ¿Sabéis lo que me encanta? Me encanta hornear con amigos,  yo les enseño y ell…

The Oven - El Horno

If you decide to switch on the oven, think in advance and take advantage of it. Here you are the links to Two Pastry Braids The Tuna Pastry The Veggies Pastry The Spinach Puff and British Scones Yams are very easy to bake, you can  do it at the same time that one of the pastries.
Si decides encender el horno, piénsalo antes y aprovechalo. Aqui tenéis los enlaces a: Dos Trenzas de Hojaldre La Empanada de Atún La Empanada de Verduras El hojaldre de Espinacas Y los Bollos Ingleses Los boniatos son muy fáciles de hornear,  podéis hacerlo al mismo tiempo que una de las empanadas.





This is one my tips to save electricity, hehehe Bake several dishes at the same day, in this way , you can take advantage of the heat, and you even can bake two dishes at the same time in diferent trays
Este es uno de mis consejos para ahorrar electricidad, jejeje, Hornear varios platos el mismo día, de esta manera, podéis aprovechar el calor, e incluso podéis hornear dos platos a la vez en diferentes bandejas.













Happy Wednesday!!!
¡Feliz Miérc…