Skip to main content

Yesterday, it was a very good day to bake at home - Ayer fue un día muy bueno para hornear en casa


The Master Baker at home - El Maestro Panadero en casa


I'm very lucky, my husband has become fond of making bread at home, that's great when you like fresh bread 
or with special flavours. 
And yesterday was the perfect day to bake at home.
 It has been raining the whole weekend and it goes on today. 

Tengo mucha suerte, mi marido se ha aficionado a hacer pan en casa, eso es genial cuando te gusta el pan recién hecho o con sabores especiales.
Y ayer fue el día perfecto para hornear en casa.
Ha estado lloviendo todo el fin de semana
y continua hoy.







This week we have, two big loaves of bread, six chorizo's buns
(The literal translation for these chorizo's buns would be pregnant buns, because the chorizo is inside the dough), 
one poppy seeds' bread and one pumpkin seeds' bread.
He always uses a basic bread recipe and then he adds the other ingredientes. 

Esta semana tenemos, dos hogazas grandes de pan, seis bollos preñaos con chorizo, un pan de semillas de amapola 
y un pan de pipas de calabaza.
Siempre usa una receta básica de pan 
y después añade los otros ingredientes.







It isn't difficult and they are delicious, furthermore, 
it can be a great gift when someone invite you for dinner or you also can organize a dinner at home based in these breads. Imagine your table full of delicious cheeses, some roasted veggies and several different breads.

No es difícil y están buenísimos, además, puede ser un regalo genial si te invitan a cenar o también puedes organizar una cena en casa basada en estos panes. 
Imagina tu mesa llena de quesos deliciosos, verduras asadas y varios panes diferentes.







CHORIZO'S BUNS
PANES PREÑAOS







Pin It

Comments

  1. Se ven deliciosos Marina, estos panes abren el apetito, me llevo una hogaza y los bollos preñaos, besos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jejeje, has elegido bien Carmen, aunque están todos buenísimos.

      Besos

      Delete
  2. Oh wow Marina - that looks so fabulous, how lucky are you to have such fabulous bread baked for you. I love fresh, hot bread - the smell always fills the house. Have a good week, hope your weather improves x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi! Yesterday the weather was worse than Sunday, streets were like rivers, but, we need water in Andalousia so, welcome rain!

      thanks

      Delete
  3. You've got the best husband in the world!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bohemian day - Un día bohemio

I am a little bit odd, you already know me. Sometimes I like that everything is in the correct place  and sometimes I enjoy seeing my untidy cushions. Today I have a bohemian day.
Soy un poco rarita, ya me conocéis, A veces me gusta que todo esté en el lugar correcto y a veces disfruto viendo mis cojines desordenados. Hoy, tengo un día bohemio.



Sometimes I love white  and luminous walls  and sometimes  I would love having  a stone wall at home.
A veces me encantan las paredes  blancas y luminosas  y a veces me encantaría tener  una pared de piedra en casa. 





I would love lose myself  among colourful cushions but some days  I love white ones.
Me encantaría perderme  entre cojines de colores pero algunos días  me encantan los blancos.


Baking at home - Horneando en casa

Everybody knows that industrial pastry has ingredientes,
 which are not especially healthy, but sometimes,
you would do anything to eat one or two of them.
That's the reason because you would have
to bake at home,
you will add less calories
 and healthier ingredients.
It's not easy at the beginning.
I used to bake very ugly cakes,
sometimes flat ones, 
sometimes huge ones. 
But now, 20 years later, 
I have improved a little bit.
Do you know what I love?
I love bake with friends,
 I teach them and they teach me.




Todos sabemos que la pastelería industrial  contiene ingredientes,  que no son especialmente saludables,  pero a veces harías lo que fuera  por comerte uno o dos. Esa es la razón por la que deberías  hornear en casa, añadirás menos calorías  e ingredientes más saludables. No es fácil al principio. Yo solía hacer pasteles bastante feos, a veces planos, a veces enormes. Pero ahora, 20 años más tarde,  he mejorado un poquito. ¿Sabéis lo que me encanta? Me encanta hornear con amigos,  yo les enseño y ell…

Happy New Year everybody!!! ¡¡¡Feliz Año Nuevo a todos!!!