Tuesday, 24 November 2015

My first Curry - Mi primer Curry



I've always thought that curry
 was difficult to cook, but, it isn't.

Siempre había pensado que 
el curry era difícil de hacer, pero, no lo es.





Ingredients:

2 Chicken breasts
Fresh curry leaves
Fresh parsley or coriander
A big onion.
A clove garlic.
3 Homemade tomato sauce spoonfuls
A teaspoon curry powder
A teaspoon cumin
A teaspoon ginger powder
Salt and Pepper
200 ml Coconut milk or cream
3 Spoonfuls Olive oil 

Ingredientes:

2 Pechugas de pollo.
Hojas de curry frescas
Perejil o cilantro fresco.
Una cebolla grande.
Un diente de ajo.
3 Cucharadas de tomate frito casero.
1 Cucharadita de curry en polvo
1 Cucharadita de comino
1 Cucharadita de jenjibre
Sal y pimienta
200 ml de leche de coco o nata
3 Cucharadas de aceite de oliva.







Add olive oil to the saucepan and saute 2 minutes the cut onion, add the garlic and the fresh herbs, cook 2 m and add the tomato sauce, 1 or 2 minutes later add the spices, move well.

Añadir el aceite a la sarten y saltear la cebolla cortada 2 minutos,
añadir el ajo en laminas y las hierbas frescas, cocinar 2 m y añadir la salsa de tomate, 1 o 2 minutos más tarde añadir las especias, mover bien,






after 2 o 3 minutes add the chicken cut 
as you can see in the picture 
and saute till golden,

 y tras 2 o 3 minutos añadir el pollo cortado
como veis en la foto y saltearlo
 hasta que esté dorado, 








 then pour the milk and 
and cook till reduce the liquid.

después echar la leche de coco 
y cocinar hasta que reduzca el líquido.













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2 comments:

  1. Your first curry looks just fine Marina - I am a great curry lover & don't mind it hot either ….

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