Friday, 6 November 2015

PANELLETS



Panellets are a dessert from Catalonia SPAIN specialy made for the festivity of All Saints. Main ingredients are pine nuts, almonds, sugar and eggs.

Los Panellets son un postre típico de Cataluña ESPAÑA, que se hacen especialmente para la festividad de Todos los Santos. Los ingredientes principales son piñones, almendras, azúcar y huevos.






Through the blog and my  FACEBOOK PAGE, I've met  a great group of catalanes, when you meet people from other parts of your country or the world, you also begin to learn more about their culture and gastronomy. I cannot remember when I saw the panellets the first time. But I remember that I asked my ciber friends and I received several recipe. 
So here you are my first homemade panellets.
As it was the first time I've used small quantities
(I've done 14)

A través del blog y mi PAGINA DE FACEBOOK, he conocido a un grupo de catalanes geniales, cuando conoces a gente de otras zonas de tu país o del mundo, también empiezas a aprender más sobre su cultura y gastronomía. No puedo recordar cuando vi los panellets por primera vez. Pero recuerdo que pregunté a mis ciber amigos y recibí varias recetas.
Así que aquí tenéis mis primeros panellets caseros.
Como era la primera vez, he utilizado cantidades pequeñas.
(He hecho 14)





175 gr Ground almond
175 gr Icing sugar
A white of  egg
A yolk of egg to paint the cakes before baking
A spoonful of water.
100 gr pine nuts
(I bought less pine nuts and it wasn't enough)

175 gr de almendras molidas
175 gr de azucar glass
Una clara de huevo
Una yema de huevo para pintar los pastelitos antes de hornear
Una cucharada de agua
100 gr de piñones
( yo compre menos y no fue suficiente)






It's really easy, if you have any doubt, you can write me, but, I think you are going to do it very well. They are delicious.
( As I had more dough, I made little squares 
as you can see in the pic)

Happy Weekend!





Pin It

No comments:

Post a Comment