Thursday, 31 December 2015

Red fruit and Pedro Ximenez Sauce - Salsa de frutos rojos y Pedro Ximénez




I love cooking in these days
but it is also a little bit stressful.
That's the reason why I usually cook in advance.
This sauce is perfect to keep in the fridge 
and add to any kind of meat in a special day.

Me encanta cocinar en estos días,
pero también es un poco estresante.
Esa es la razón por la que suelo cocinar 
algunas cosas por adelantado. 
Esta salsa es perfecta para guardar en el frigo
y añadir a cualquier tipo de carne en un día especial.








Ingredients - Ingredientes

500 gr red fruit, in this case, some strawberries and raspberries
500 gr de frutos rojos, en este caso, fresas y frambuesas.
15o gr sugar - 150 gr de azucar
1/2 lemon juice - el zumo d 1/2 limon
75 ml Pedro Ximénez ( Sherry wine) - 75 ml de Pedro Ximénez 







Cook the fruits with the sugar and lemon
 during 20 minutes, medium fire, 
then add the wine 
and cook 15 m more.
Then, crush and strain.

Cocinar la fruta con el azúcar y el limón 
unos 20 minutos, a fuego medio,
 después añadir el vino 
y cocinar 15 minutos más.
Triturar y colar.







Easy, quick 
and delicious

Fácil, rápido
 y buenísima.














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6 comments:

  1. Muchas gracias por la receta, me viene genial!!! Te deseo un Feliz y Maravilloso 2016 en compañía de tus seres queridos. Besos

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  2. What a wonderful sauce - I love Pedro Ximenez - it is just so rich & flavoursome. I will definitely be trying this recipe Marina.
    Many blessings for you & your family for 2016 Marina - thank you for your kind comments on my blog ....

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    1. Thanks to you, Happy, happy New Year for you and your family too

      kisses and hugs from Spain

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  3. Que bueno. "La felicidad no depende de lo que tengas, sino de lo que piensas" .... Buda
    Buen año de todo corazón. Elracodeldetall.blogspot.com

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